Заврти за авантура

10

ВРЕДНОСТ

ПОЕНИ

Заврти за авантура

KIDS VITS авантура комбинира два успешни концепти на светски познати игри: „Не лути се човече“ и „Монопол“. Основната табла, ги следи правилата на „Не лути се човече“, но истата е засилена со неколку специјални полиња кои го воведуваат концептот на ризик, изненадување и возбуда кои ги има играта „Монопол“. Со овие специјални полиња, подлабоко ве воведуваме во приказните за секој од ликовите, запознавајќи интересни факти за готвењето и хранливите вредности на овошјето и зеленчукот, хигиенските навики и имунитетот, за различни спортски дисциплини, како и математички предизвици!